Over

Buiten adem kwam dochterlief binnenrennen. Domoor die ik ben, ik had shoarma, shoarmabroodjes, knoflooksaus en komkommer in huis gehaald. Maar géén sla. Pas toen het vlees gaar was en de broodjes warm kwam ik tot deze ontdekking. Gewapend met bonuskaart en geld had ik dochterlief naar de supermarkt op de hoek gestuurd om sla te halen en nu was ze weer thuis. Ze gooide de kassabon en de bonuskaart op het aanrecht neer. Graaide tussen papiertjes in haar zak en vond daar het wisselgeld en smeet ook dat zo hard neer dat er 20 cent op de grond viel. Ze schopte haar schoenen uit in de kast en hing haar jas over een stoel. In haar “ik ben van meisje naar tiener overgangsfase” tas zat de sla. Ze griste de sla uit haar tas en ook deze werd op het aanrecht gebombardeerd. Overrompeld door haar “smijt maar neer” actie bleef ik beduusd staan. Dochterlief zweeg en keek naar mij en vervolgens naar het zakje sla. Eventjes bleef het stil.

“Bedoelde je dit, of had je liever zo’n propsla gewild?” kwam er vervolgens uit haar mond.

Propsla i.p.v. krop sla. Héérlijk die “foutjes” die je nooit meer wilt vergeten. En wat is er nou leuker om dit soort gebeurtenissen op papier te zetten en te delen op het (voor mij spinnen-)WEB.

Op Propsla.nl kun je de dagelijkse, en misschien wel herkenbare, capriolen lezen van een gezin met negen kinderen waarvan er nog zeven thuiswonen.

Propsla.nl is niet perfect, maar wel entertainment. Geniet van de verhalen maar let niet op de steken die er vallen, oftewel de komma’s die er teveel staan of de alinea’s die vergeten zijn.

Geniet van de dagelijkse beslommeringen van ons gezin. Veel leesplezier!

Be Sociable, Share!

(1.281 x gelezen)