TEAM POSITIEF

w

De waterlanders verschijnen achter mijn ogen en ik voel een brok in mijn keel opkomen. Het kost mij moeite om mijn stem te behouden. Het is toch van de zotten dat ik hier bijna een potje ga zitten janken omdat ik de laatste tijd dingen vergeet of niet niet kan herinneren, daar kwam ik niet voor. En ik raap mijzelf met moeite weer bij elkaar.

Soms kom je mensen tegen die je aantrekken, ze boeien je, ze fascineren je en doen je verlangen naar een intenser contact. En zij, zij is er eentje van. Een uniek persoon die je aan het lachen maakt, die inhoud heeft en geeft om. Die je neemt zoals je bent en zich niet anders voordoet en die  oprecht in je geïnteresseerd is.

En dat maakt het nou juist zo moeilijk. Ze vraagt hoe het met je gaat en vraagt door heeft interesse voor alles dat speelt in je leven terwijl haar eigen aan een draadje hangt. Morgen weet ze meer, is het een zijden draadje of een toch stevige kabel. Ze is zo hoopvol en positief, de schouders gaan eronder en ik deel haar positiviteit, we richten TEAM POSITIEF op.

Je ziet in haar ogen het verdriet, de wanhoop, de angst maar ze houdt zich kranig. Ze huilt niet terwijl ze bang was dat ze zou gaan snikken. Vandaag is ze sterk. Ik denk dat wanneer ik op was gestaan en haar had geknuffeld ze in tranen was uitgebarsten en vraag mijzelf af waarom ik dat niet heb gedaan. Misschien had het haar opgelucht, misschien is ze juist blij dat ze het even droog heeft gehouden, wie zal het zeggen.

Maar al met al is het gezellig, altijd fijn om elkaar te zien. We hebben het over sport, de kinderen, goede doelen en de regering gehad en dan is het uur weer voorbij. Ik zou graag langer blijven maar gun haar haar rust. Ben blij dat ze mij een uurtje wou ontvangen en kijk al uit naar het volgende uurtje.

Maar eerst moet ze de dag van morgen trotseren. De dag waarop ze te horen krijgt of haar leven aan een draadje hangt of aan een kabel. Ik hoop zo op een ijzersterke kabel. Een ijzersterke vrouw verdiend een stevige lijn.  Ik duim, jij ook? Sluit je aan bij TEAM POSITIEF!

Be Sociable, Share!

(671 x gelezen)

Deze Blog is geplaatst op donderdag, 10 april 2014 om 17:23 en is opgeslagen in algemeen, ziekte.