De krant van zaterdag 22 juni 2013

IMG_2709

De krant van zaterdag 22 juni 2013 ligt op de eettafel. Onder het genot van een kopje koffie geniet ik van de krant die dochterlief na haar bezorgrondes op de eettafel heeft achtergelaten voordat zij weer terug haar bed in dook. Het is stil in huis, alleen de allerkleinsten zijn wakker.

 

Ik blader de krant door en mijn oog valt op een halve pagina grote afbeelding van Bliksem Mc Queen, Dé held van mijn allerjongste zoontje Storm die vorige maand 6 jaar is geworden. Ik lees zonder erbij na te denken de tekst die bij de foto staat hardop voor nadat ik hem erop attent heb gemaakt dat zijn idool best groot afgebeeld staat in de krant. Na het lezen van het artikel valt mijn kwartje wanneer ik de schreeuw van geluk uit de mond van Storm hoor gevolgd door een “gaan wij erheen, mama, alsjeblieft?” Ik had het mannetje, nog niet instaat om te lezen, elk willekeurig verhaal op de mouw kunnen spelden, maar nu heb ik verraadden dat Bliksem, of zoals Storm hem noemt “Cars”,  wel erg dicht in de buurt is.

 

Helaas voor het mannetje, manlief en ik hebben een personeelsfeestje, dus naar de voorstelling met monstertrucks waar Cars die avond optreed kan ik niet met hem gaan. Hij smeekt en bedeld, maar wat niet gaat gaat niet. En nee, ook oma ga ik niet voor zijn karretje spannen wanneer zij vanavond op komt passen, ook niet na lieve woordjes en smeekgezichten.

 

In het artikel staat vermeld waar de auto gespot is en ik Google de straatnamen. Ik opper dat we in de auto kunnen stappen om te kijken of we Cars kunnen vinden, wie weet is hij er nog. Uiteraard heb ik wel in mijn achterhoofd dat de auto al weg kan zijn, hij treed immers die avond op en ik probeer Storm op een teleurstelling voor te bereiden. Storm geeft aan “zachtjes te zullen huilen” wanneer wij Cars niet kunnen vinden. We rijden, uiteraard eerst verkeerd, en op de juiste locatie aangekomen hoor ik vanaf de achterbank een luide schreeuw van geluk; “Ik zie wat roods!!!” roept Storm

 

Ik parkeer en Storm is al uit zijn gordel en hangt als een hijgende hond die naar het strand mag voor het autoraam. Wanneer ik hem los laat is de eigenaar gelukkig ook buiten samen met een andere man druk in de weer met een Quad (zo heten ze toch?). Ik vraag de man of Storm een kijkje mag nemen. Al jaren vraagt Storm of we een keer naar Disneyland Parijs gaan. Ooit heeft hij gezien dat Cars daar “woont”. Maar voor ons geldt zoals voor vele andere, dat is gewoonweg te duur. Van binnen ben ik dolblij voor het kind dat hij nu toch zijn idool kan ontmoeten, bijna om de hoek zelfs! De eigenaar is reuze aardig en Storm mag in de auto én hij mag overal aanzitten. Storm vraagt zelfs of hij onder de motorkap mag kijken. Welk kind van 6 vraagt dat nou? En ook dat mag. De kap wordt geopend en Storm kijkt alsof hij er heel veel vanaf weet. Hij is zo blij!

 

We krijgen van de eigenaar flyers voor het optreden van die avond en hij nodigt ons uit om te komen. Reuze aardig uiteraard, maar ik leg uit waarom dat helaas niet gaat lukken. Storm is teleurgesteld en de man verteld ons dat wij naar het terrein van Odin mogen rijden, zijn naam mogen noemen, en dat wij dan een foto mogen maken van de Monstertruck en Storm. Wie zegt daar nou nee tegen?

 

De tijd tikt door, oma die zou oppassen kan elk moment voor de deur staan. Maar deze kans laten wij niet liggen. Ik neem Storm mee naar de auto om naar Odin te gaan maar dat laat Storm niet zomaar gebeuren. Hij pakt de krant uit de auto en laat het krantenartikel aan de eigenaar zien. ALSOF HIJ NIET WEET DAT HIJ IN DE KRANT STAAT!

 

Enfin, we zetten koers naar Odin en daar mag Storm op de wielen van een monstertruck zitten, zich laten fotograferen voor auto’s met rupsbanden én zelfs hangen aan een monstertruck! De grijns op zijn gezicht spreekt boekdelen. Hij rent van auto naar auto als in kind in de Efteling!

 

Ik koop een monstertruck voor hem en ga, wanneer het personeelsfeestje bijna begint, naar huis.

 

 

 

 

Via deze weg wil ik, en misschien klinkt dat raar, de krant bedanken voor het laten uitkomen van de droom van mijn zoon. Wat voorheen niet haalbaar was, werd nu mogelijk. Storm heeft zijn idool Cars ontmoet en hij is zelfs uitgenodigd door de eigenaar om nog eens langs te komen. Deze dag was goud waard!

 

Dus zondagmorgen: “Mam………?”

 

 

Be Sociable, Share!

(803 x gelezen)

Deze Blog is geplaatst op dinsdag, 25 juni 2013 om 13:42 en is opgeslagen in gezin, wheels.