onrechtmatig toegeëigend zand

stofzuigerzak

Vandaag was het weer zo’n dag waar je niet onder uit kan. Ik ben op handen en knieën letterlijk door het stof gegaan om de kamer van de draken weer eens van top tot teen uit te zoeken en te soppen. Je vindt de gekste dingen bij zo’n opruimbui. Een ouderwets blikje uit erfenis (geen idee van wie en uiteraard zonder deksel die ook niet gevonden werd), een domino spel bestaand uit 6 stenen (geen idee waar de rest ligt), een stuk of wat enkele sokken (soms zelfs een paar!) een CD marker van papa (oeps) uiteraard zonder dop (en nu is-ie uitgedroogd), maar als klapper op de vuurpijl vond ik zand! Ladingen zand!

Uiteraard geef ik mijn kinderen het goede voorbeeld en zullen we dit zand aan de rechtmatige eigenaar moeten retourneren dus…

Beste meneer de directeur van de basisschool,

Hierbij wil ik mijn twee jongste zoontjes aangeven wegens het onrechtmatig toe-eigenen van het zand uit de zandbak van uw school. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat er geen kwade opzet in het spel is wil ik deze ontvreemding toch melden en graag uw zand weer aan u overdragen. Ik heb het netjes gebundeld in de stofzak van mijn stofzuiger en zou deze stofzak graag aan u, samen met wat stof, spinnen, doppen, legoblokjes en een enkele sok aan u willen overhandigen om het ontbrekende zand uit uw zandbak weer aan te vullen. De hoeveelheid die ik heb aangetroffen kan u haast niet onopgemerkt blijven.

Uiteraard hoop ik dat u besluit geen aangifte van ontvreemding/diefstal te doen tegen mijn zoontjes daar de (vermoedelijke) daders onder de 14 jaar zijn en dus niet onder de categorie “vandalen” vallen. Mocht u toch besluiten dat u hier wel melding van maakt dan beroep ik mij op het feit dat u niet kunt aantonen dat het zand door mijn zonen is ontvreemd daar het zand achter, naast en onder de logeermatras is aangetroffen en dus ook door anderen zou kunnen zijn ontvreemd en bij ons zijn achtergelaten. Uiteraard ga ik er vanuit dat u, gezien het feit dat het zand u wordt teruggebracht, met uw hand over uw kindervriendenhart strijkt en onder toeziend oog van media en onder begeleiding van fanfare de stofzak in ontvangst neemt om dit goede voorbeeld van mij als moeder toe te juichen en aan te moedigen. Ik ga er dan ook  vanuit dat u een eventueel onderzoek naar ander onrechtmatig toegeëigend  zand in andere huishoudens, wat overigens vast en zeker in stofzakken van stofzuigers in de woningen van uw leerlingen aangetroffen zal worden, niet opstart.

Ik wens u en de kinderen, en uiteraard ook de katten uit de buurt van uw school veel speelplezier in de zandbak en hoop dat u nog lang zult genieten van het zand. Uiteraard kunt u op zonnige dagen een nieuw spel opstarten “zoek de dode spin, het legoblokje en de sok in de zandbak!

Met vriendelijke groeten,

Anoniem, de moeder van D (groep3) en S(groep2)

 

Be Sociable, Share!

(838 x gelezen)

Deze Blog is geplaatst op dinsdag, 14 mei 2013 om 18:51 en is opgeslagen in algemeen, gezin, school.